Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

31 Ιουλίου 2020

Στο Παλαμήδι με το Trio El Greco συνεχίστηκε το 29ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Στο Παλαμήδι με το Trio El Greco συνεχίστηκε το 29ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)
Το 29ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου συνεχίστηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου με συναυλία από το Trio El Greco , που πραγματοποιήθηκε στο Παλαμήδι στα πλαίσια της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".


Έργα Χάυντν, Σούμπερτ και Σκαλκώτα επέλεξαν τα μέλη του Trio El Greco για το πρόγραμμα με τίτλο «Οι δύο Σχολές της Βιέννης» που παρουσίασαν στο Φρούριο Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας εστίασε σε δύο μουσουργούς που επηρεάστηκαν εξίσου από την κλασική και τη λαϊκή παράδοση, στον Γιόζεφ Χάυντν με το Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε σολ μείζονα, αρ. 39 «Gypsy» και στον Νίκο Σκαλκώτα με τις 8 Παραλλαγές σε παραδοσιακό θέμα για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο.
Στο δεύτερο μέρος το δημοφιλές σχήμα μουσικής δωματίου, που απαρτίζεται από τους Θοδωρή Ιωσηφίδη (πιάνο), Φαίδωνα Μηλιάδη (βιολί) και Αλέξη Καραϊσκάκη Νάστο (τσέλο), ανέτρεξε στον βιεννέζικο Ρομαντισμό μέσα από μία από τις πλέον εμβληματικές συνθέσεις του Φραντς Σούμπερτ, το περίφημο Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 100. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες