Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Ιανουαρίου 2019

Το Άργος γιορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Πολιούχου του Αγίου Πέτρου

Με λαμπρότητα η πόλη του Άργους εόρτασε την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Το Άργος γιορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Πολιούχου του Αγίου Πέτρου
Την παραμονή της εορτής Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 , τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου επέστρεψαν στην πόλη του Άργους.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου και συλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών λειψάνων πέριξ του Καθεδρικού ναού. 
Φέτος στους εορτασμούς για τον Άγιο Πέτρο παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου από το Άργος και ολόκληρη την Αργολίδα.
Στο τέλος της Λιτανείας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου και Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες όπου με την παρουσία τους λάμπρυναν  τις εορταστικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα για την Μακεδονία να έχει επιτυχία και η κυβερνηση να πάρει το μήνυμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες