Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Νοεμβρίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Αρχιερατικός εσπερινός και περιφορά εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες στο Ναύπλιο.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 τελέσθηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Τον Άγιο Νεκτάριο έχει προστάτη του κι ο σύλλογος Θρακών Αργολίδος ''Η Θράκη'', όπου κάθε χρόνο τα μέλη του με αρτοκλασία τιμούν τον Άγιο.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου καθώς και των Ιερών Λειψάνων παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων και ,με την συμμετοχή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων , οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης , ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Σ. Γαβρήλος, η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π.Λέντζος και Φ.Μίχος , ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Π.Αναγνωσταράς κα καθώς και οι Στρατιωτικές αρχές του τόπου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την τέλεση του εσπερινού καθώς και τις αρχές του τόπου και κυρίως τον διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου ,πύραρχο Β. Αλεξόπουλο για την συνδρομή του στην εορτή.
Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 – 9 Νοεμβρίου 1920) είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το κατά κόσμο όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα.
Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης είναι θαυματουργός διότι, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες