Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Οκτωβρίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Αργολίδα: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Αγίου της Κίου της Μικράς Ασίας (βίντεο)
 Ολοκληρώθηκαν οι διήμεροι εορτασμοί στην Νέα Κίο Αργολίδος όπου η προσφυγική κωμόπολη τιμά κάθε χρόνο όλους τους Αγίους καταγόμενους από την Κίο της Μικράς Ασίας με κάθε λαμπρότητα την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.
Φέτος η Νέα Κίος είχε την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο ,ο οποίος τέλεσε την θεία λειτουργία .
 Την παραμονή της εορτής των Αγίων της Νέας Κίου, Σάββατο 14 Οκτωβρίου , τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τ’ αρτοκλασίας στον Ιερό ναό από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας . Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία, συλλειτουργώντας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου.
 Η ενορία της Νέας Κιου μαζί με τον δήμο Άργους- Μυκηνών τιμά τους θεοφόρους πατέρες της 7 Οικουμενικής Συνόδου που έγινε στην Νίκαια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας. Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η αναστήλωση των εικόνων και η λήξη της Εικονομαχίας .Έτσι τιμώνται ο Άγιος Ευστάθιος επίσκοπος Κίου, ο οσιομάρτυρας Ιγνάτιος ,ο οσιομάρτυρας Μακάριος ο νέος που μαρτύρησε στην Προύσα το 1590 και ο νεομάρτυρας Αθανάσιος.
Να σημειωθεί πως η Κίος της Μικράς Ασίας από τον 16 αιώνα και μετά αποτέλεσε την έδρα της ξακουστής Μητρόπολης Νικαίας και διατηρήθηκε ως την μικρασιατική καταστροφή.  Οι άγιοι Ευστάθιος και ο οσιομάρτυρας Ιγνάτιος έδρασαν και μαρτύρησαν κατά την περίοδο της Εικονομαχίας.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Ιερέας του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τίμησαν τους Αγίους της Νέας Κίου κι ιδιαίτερος τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο οποίος με την παρουσία λάμπρυνε την πανήγυρη.
Στην θεία λειτουργία μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους Μυκηνών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες