Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

22 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ




Μια ακόμα σημαντική διεθνή καταξίωση πέτυχε ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνοντας για δεύτερη φορά τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στην Πλατεία Συντάγματος και το Βουλευτικό και συνεργασία με την Unesco Αργολίδας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε αποστολή από το Ουζμπεκιστάν με επικεφαλής τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Ουζμπεκιστάν Γενικό Πρόξενο  Olim Kasimov και τον πρόεδρο του Ελληνο- Ευρασιατικού Συνδέσμου Ξενοφώντα Λαμπράκη.


  























Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια έκθεσης με τα Μνημεία της παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO από τις δύο χώρες, από τη πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco  Αικατερίνη Τζιτζικώστα και στην συνέχεια  έγινε προβολή μικρής ταινίας από το Ουζμπεκιστάν καθώς επίσης θεατρικά και χορευτικά και από τις δύο πλευρές στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν το τοπικό φαγητό του Ουζμπεκιστάν «plov» το οποίο και παρασκευάσθηκε επί τόπου από τον μάγειρα της Πρεσβείας. 



















Έτσι για δεύτερη χρονιά, από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος εστάλη το μήνυμα για την Ειρήνη, από τις δύο χώρες που ενώσουν συμβολικά τα χέρια για το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας σε πλαίσια για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και άφησαν στο ουρανό λευκά περιστέρια.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός του κόσμου που γέμισε την ιστορική πλατεία Συντάγματος,  ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος στον οποίο ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Ουζμπεκιστάν Γενικός Πρόξενος κ. Olim Kasimov δώρισε μια χειροποίητη παραδοσιακή φορεσιά του Ουζμπεκιστάν την οποία χρειάστηκαν 4 μήνες για να κατασκευαστεί.





Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες