Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

07 Σεπτεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα το Ναύπλιο γιορτάζει το Γενέσιον Της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα το Ναύπλιο γιορτάζει το Γενέσιον Της Θεοτόκου (βίντεο)
 Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται και φέτος η θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιστορικό ιερό ναό της πόλης του Ναυπλίου.


Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, στον κατάμεστο από κόσμο ναό της Παναγίας όπως συνηθίζουν να τον ονομάζουν οι Ναυπλιείς.
Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
 Τον πανηγυρικό εσπερινό μεταξύ άλλων παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και η επιτετραμμένη τουρισμού του Δήμου Πόπη Καλκούνου.
Ο Ιερός Ναός Παναγίας (Γενεσίου της Θεοτόκου) Ναυπλίου χτίστηκε τον 16ο αιώνα, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Είναι από τους πρώτους Ορθόδοξους Χριστιανικούς Ναούς στο Ναύπλιο και κατά την ιστορική του διαδρομή συνέβαλε στην πνευματική αφύπνιση και ενίσχυση του υπόδουλου γένους στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Ο Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας έζησε τον 17ο αιώνα στο Ναύπλιο, νέος σε ηλικία είχε το θάρρος να ομολογήσει την πίστη και την αγάπη του στον Ιησού Χριστό μπροστά στους μαινόμενους κατακτητές.
Καταδικάστηκε σε αποκεφαλισμό, μα πριν ακόμα εκτελεστεί, εξαγριωμένοι Οθωμανοί, τον φόνευσαν με φρικτό τρόπο τεμαχίζοντας το σώμα του Αγίου κάτω από την Ελιά που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό. Υπάρχει σχετική επιγραφή που γράφει: «Αναστάσιε, συγκοπείς σαρκός μέλη, Άρτιος έσται εσχάτη αναστάσει»

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες