Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Σεπτεμβρίου 2018

Η πρώτη χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο

Ναύπλιο: Η πρώτη χειροτονία Διακόνου στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά από τον Μητροπολίτη Αργολίδος
 Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.



Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του Νικολάου Μίχου πτυχιούχου της Θεολογικής σχολής Αθηνών Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Ιερό ναό του Αγίου Λουκά κι ήταν η πρώτη χειροτονία στον συγκεκριμένο ναό.
Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Νικολάου Μίχου. Από μικρό παιδί ο νέος Διάκος υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την εκκλησία ο Διάκος τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε τον νεοχειροτονούμενο στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδος.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου Διακόνου, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Δέσποινα Τασιά , φίλοι και συγγενείς του καθώς και πλήθος πιστών.
Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας έψαλλε πολυμελής χορός από την σχολή Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ναού Δημήτριο Καρκαλάτο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες