Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Αυγούστου 2018

ΚΥΚΛΑΔΕΣ -Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΚΥΘΝΟ




Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει την πανέμορφη  παραλία της Κολώνας στο Κυκλαδίτικο νησί της Κύθνου , Κυριακή 19 Αυγούστου 2018. Πρόκειται για την  πιο διάσημη και ίσως την ομορφότερη παραλία στο νησί της Κύθνου.  Η παραλία βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα και απέναντι από την επίσης όμορφη παραλία της Απόκρουσης. Η πρόσβαση μετά την Απόκρουση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσβατου χωματόδρομου. Η παραλία της Κολώνας είναι ξεχωριστή κυρίως λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητας της. Πρόκειται στην ουσία για μια αμμουδιά, μήκους 240 μέτρων περίπου, που ενώνει το νησί της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά. Η λωρίδα της αμμουδιάς που ενώνει τις δύο στεριές προσομοιάζει με κολώνα, έτσι προκύπτει εξάλλου και η ονομασία της. Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα.Η παραλία της Κολώνας έχει καταγάλανα, διαυγή νερά και παχιά χρυσαφή άμμο. Είναι ιδανική για να απολαύσει ο επισκέπτης τη θάλασσα και το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της, περιτριγυρισμένος από το όμορφο αυτό τοπίο.

   





Επίσης λόγω της θέσης της, προστατεύονται και οι δυο πλευρές από τον αέρα με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μερικές φορές όμως σε σημείο που οι λουόμενοι να δυσανασχετούν.
Στο δυτικό άκρο της «κολώνας άμμου» στη βραχονησίδα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, ανεβαίνοντας από το μονοπάτι μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα και να αποθανατίσετε την εντυπωσιακή παραλία και τον όρμο.




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες