Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Ιουλίου 2018

Ο Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στον Ίναχο Αργολίδος




Πανηγυρικά και με εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησαν την εορτή του Προφήτη Ηλία στην Αργολίδα στο δημοτικό διαμέρισμα Ινάχου του Δήμου Άργους Μυκηνών, στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο της Παναγίας της Βαρσέκας.
 Η θέα από το εξωκλήσι είναι μαγευτική, βλέπει κανείς ολόκληρο τον κάμπο της Αργολίδας το κάστρο του Άργους, τις Μυκήνες, τον αρχαιολογικό χώρο του Νέου Ηραίου ακόμα το Παλαμήδι στο Ναύπλιο .












Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομος Παπουλέσης .Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού  πρωτοπρεσβύτερος  π. Θεοδόσιος Μπονταίτης ευχαρίστησε τους Ιερείς κι όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Προφήτη Ηλία.Σ τον ανακαινισμένο πρόσφατα εξωτερικό χώρο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία με την υπέροχη θέα μπορούν να τελεστούν τα μυστήρια του Γάμου και της βαπτίσεως ,ενώ ο χώρος προσφέρεται και για κέτερινγκ.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος , ο αντιδήμαρχος Αργους μυκηνών Δ.Κρίγγος ,η πολιτευτής Σόνια Κρίγγου κα.
Το εκκλησάκι αυτό είναι χτισμένο από το 1967 από την προτροπή του ιπταμένου τότε κ. Μαλτέζου από το Άργος, προκειμένου να ικανοποιήσει ένα προσωπικό του τάμα προς τον Προφήτη Ηλία. Το ναύδριο αυτό συντηρήθηκε με τις προσωπικές παρεμβάσεις των κατοίκων του Ινάχου .











Πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο που μπορεί κανείς από εκεί να απολαύσει την καταπληκτική θέα ,να δει το ηλιοβασίλεμα ,να δροσιστεί λίγο κάτω από τα μεγάλα πεύκα , αλλά και να πιει παγωμένο νερό από την πηγή .
Ο προφήτης Ηλίας ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από τη Θέσβη της περιοχής Γαλαάδ και ανήκε στην φυλή του Ααρών. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του είδε μία θεία οπτασία: δύο άνδρες λευκοφορεμένοι τον ονόμαζαν Ηλία, τον σπαργάνωναν με φωτιά και του έδιναν φλόγα να φάει.
Τότε ο πατέρας του, πήγε στα Ιεροσόλυμα και αφού περιέγραψε την οπτασία στους ιερείς, εκείνοι του είπαν ερμηνεύοντας την οπτασία, ότι ο γιος του θα γίνει προφήτης και θα κρίνει το Ισραήλ με δίκοπο μαχαίρι και φωτιά.
Ο Προφήτης άσκησε το προφητικό του χάρισμα επί 25 έτη. Προείπε την έλευση του Χριστού στην γη 816 χρόνια πριν. Ήταν τόσο μεγάλη η πίστη του, που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, σταμάτησε την βροχή και ανάστησε νεκρούς.
Με την φωτιά μάλιστα έκαψε τούς στρατιώτες που είχε στείλει ο βασιλιάς Οχοζίας για να τον συλλάβουν. Στο όρος Χωρήβ είδε τον ίδιο τον Θεό, διέσχισε τον Ιορδάνη με την μυλωτή του και τέλος ανελήφθη με άρμα πυρός. Επίσης παρέστη στην Μεταμόρφωση του Χριστού μαζί με τον Μωϋσή.

  













Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες