Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Ιουνίου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ




O αρχαιολογικός χώρος της Λέρνας στους Μύλους ,Τρίτη 5 Ιουνίου 2018. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972, με στόχο την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα. 
 Οι δράσεις για το περιβάλλον  στην Αργολίδα, με την ονομασία  «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»,  ξεκίνησαν με την συνεργασία της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Αργολίδας, της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθ












μιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ,την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το κέντρο Περιαυτολογικής εκπαίδευσης Νέας Κίου.   Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, να ενημερωθούν για τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου τους, επισκεπτόμενοι αρχαιολογικούς χώρους, όπως της Ασίνης και της Λέρνας, να συνειδητοποιήσουν την αξία του νερού στη δημιουργία πολιτισμών διαχρονικά, να αναγνωρίσουν είδη χλωρίδας και να συζητήσουν για τη σημασία τους δημιουργώντας φυτολόγια, και τέλος με το συμβολικό καθαρισμό της ακτής να συνειδητοποιήσουν την αξία των καθαρών ακτών.

















Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες