Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Ιουνίου 2018

ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ



Καμηλοπάρδαλη στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο στην Αττική, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. Η καμηλοπάρδαλη είναι ένα από τα πιο επιβλητικά είδη του ζωικού βασιλείου. Ξεχωρίζει για την ανατομία του και το είδος τους, αποτελούσε ανέκαθεν αίνιγμα για τους βιολόγους, μεταξύ άλλων και για τον Κάρολο Δαρβίνο. Οι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το γονίδιο της καμηλοπάρδαλης και ανακάλυψαν της μερικές μεταλλάξεις για το πως οι καμηλοπαρδάλεις φθάνουν σε ύψος σχεδόν τα έξι μέτρα και, από αυτά, τα δύο περίπου μέτρα είναι ο λαιμός τους. Παρ' όλα αυτά, μπορούν να τρέξουν με ταχύτητα έως 60 χιλιομέτρων την ώρα. 
 




Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου είναι και η παγκόσμια ημέρα για το ψηλότερο ζώο του κόσμου. Η παγκόσμια ημέρα για την καμηλοπάρδαλη αυτό το υπέροχο ευγενικό ζώο το οποίο όμως κινδυνεύει. Είναι θηλαστικό και φυτοφάγο. Πήρε το όνομά της από τον συνδυασμό των λέξεων «Καμήλα» και «Λεοπάρδαλη». Το σώμα της καλύπτεται από παχύ δέρμα και φέρει καφετιές κηλίδες. Το κεφάλι της φαντάζει μικροσκοπικό σε σχέση με το μακρύ λαιμό της και καταλήγει σε δύο μικρά κέρατα. Έχει μεγάλα υγρά μάτια και ευκίνητα αυτιά. Η όραση και η ακοή της είναι πολύ ανεπτυγμένες. Η καμηλοπάρδαλη ζει στην Κεντρική Αφρική.

 


Κατά μέσο όρο ζει ως 30 χρόνια. Είναι κοινωνικό ζώο. Ζει σε ομάδες των 12-15 ατόμων που αποτελείται από ένα αρσενικό και τα θηλυκά με τα μικρά τους. Είναι ζώο φιλήσυχο και συνήθως τρέπεται σε φυγή για να γλιτώσει από τα σαρκοφάγα ζώα. Η νεογέννητη καμηλοπάρδαλη έχει ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 55 κιλά. Καθημερινά η καμηλοπάρδαλη περνάει 12 ώρες βόσκοντας και κοιμάται βαθιά 20 λεπτά το 24ωρο.
  

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες