Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

07 Μαΐου 2018

Εκοιμήθη ο μακαριστός ιερέας π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης

Εκοιμήθη ο μακαριστός ιερέας π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης
 Μια αγιασμένη ψυχή μετέστη απόψε από κοντά μας για τον ουρανό που τόσο πόθησε... Ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης, ο παπα-Κώστας ΜΑΣ, έφυγε μέρα Κυριακή μέσα στην αναστάσιμη χαρά, ως άνθρωπος που σκόρπιζε παντού τη χαρά σε κάθε του βήμα!

Οι πνευματικές νουθεσίες και συμβουλές σου Γέροντα, θα καθοδηγούν κάθε βήμα μας σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή..
Αφιερώνουμε στη μνήμη του, το μικρό αυτό βιντεάκι, από τη βραδιά της Ανάστασης, που ακούγεται η στεντόρια φωνή του να απαγγέλει το στίχο "αύτη η ημέρα Κυρίου..." και στη συνέχεια το Χριστός ανέστη. 

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης
 Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη, Εφημερίου των Ιερών Ναών Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Πέτρου Άργους.
 Ο αοίδιμος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης γεννήθηκε στο Άργος στις 11/3/1933. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του. Υπηρέτησε κατά το έτος 1957 την πατρίδα ως έφεδρος αξιωματικός στο Πεζικό και έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής την ίδια χρονιά.
Νυμφεύθηκε την Ελισάβετ Σούπου με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Χειροτονήθηκε Διάκονος  την 1η Αυγούστου 1959 και Πρεσβύτερος την 15ην Αυγούστου 1959 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Α’ (Ταβλαδωράκη), συμμαρτυρούντος του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Δελληγιανόπουλου, μετέπειτα Μητροπολίτου Αργολίδος.
Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους επί 35 συναπτά έτη (από 18/8/1959 έως 31/12/1993). Παράλληλα, εργάστηκε ως καθηγητής προσφέροντας τις υπηρεσίες του στη Μέση Εκπαίδευση.
Το 1967 του ανατέθηκε η διακονία των Αγροτικών και Ποινικών Φυλακών Νέας Τίρυνθας.
Έλαβε το της πνευματικής πατρότητος λειτούργημα  από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β’ στις 15/3/1968.
Υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.
Την 1η Ιανουαρίου 1994 μετατέθηκε στην Ενορία του Αγίου Πέτρου Άργους που διηκόνησε έως τη συνταξιοδότησή του. Ταυτόχρονα διορίστηκε Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού. Διηκόνησε ως Αρχιερατικός Επίτροπος τις Περιφέρειες Προσύμνης (από το 1987) και Άργους (από το 1994).
Διετέλεσε Διευθυντής του Ραδιοφωνικού  Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από το 1996-2001.
Συνταξιοδοτήθηκε το 2003. Έως της κοιμήσεώς του, εξακολούθησε να λειτουργεί , να εκκλησιάζεται  και να εξομολογεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου.
Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση σε όποια θέση  βρέθηκε και επιτέλεσε  άοκνα ό,τι έργο του ανατέθηκε πάντοτε με υπακοή  προς την Εκκλησία.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 3:00 μ.μ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως






Ας έχουμε όλοι μας την ευχή του, και η οικογένειά του την εξ ύψους παρηγορία...

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους στις 15:00

Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους"

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες