Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Μαΐου 2018

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμός. Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικώς εσπερινός  μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.


















 Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων. Φέτος  στα πλαίσια των εορτασμών Κωνσταντίνεια 2018 τέθηκε για ολιγοήμερη  προσκύνηση στον Ιερό ναό  το τίμιο Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Θεοπρομήτορος  Άννης  από την ιερά μονή Σταυρονικήτα Αγίου Ορους .  Στο Ναύπλιο θα παραμείνει  το Ιερό Λείψανο έως  τις 23 Μαΐου 2018 όπου θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες στον εορτάζοντα Ιερό ναό.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης ,ο δήμαρχος Ναυπλίεων Δ.Κωστούρος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλίου Χρ. Γραμματικόπουλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ε.Παναγιωτοπούλου,ο περιφερειακός σύμβουλος Γ,Γαβρίλος ,ο αντιδήμαρχος Κ.Ρούτουλας κα. Κατά την περιφορά της εικόνας και του Ιερού λειψάνου τιμητικό άγημα της Πυροσβεστικής Ναυπλίου μετέφεραν την Ιερή εικόνα με επικεφαλής τον  διοικητή της Π.Υ Ναυπλίου πύραρχο  Β.Αλεξόπουλο.





































Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες