Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Μαΐου 2018

Αγιορείτικη Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο




Στα πλαίσια των φετινών εορτασμών Κωνσταντίνεια 2018  του ενοριακού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο  Ναύπλιο, μεταφέρθηκε από την ιερά μονή Σταυρονικήτα Αγίου Ορους  προς ολιγοήμερη  προσκύνηση στον Ιερό ναό  το τίμιο Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης. Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε η υποδοχή του  ιερού  Λειψάνου  από  τον  Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο . Το ιερό λείψανο ης Αγίας Αννης  μετέφερε στο Ναύπλιο ο καθηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα αρχιμανδρίτης π. Τύχων  με συνοδεία μοναχών . Ακολούθησε Ιερά παράκληση στην Αγία και κατόπιν ιερά Αγρυπνία . Κατά την Ιερά αγρυπνία έψαλλε πολυμελής χορός από την Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Αττικής.













Στο Ναύπλιο θα παραμείνει  το Ιερό Λείψανο έως  τις 23 Μαΐου 2018 όπου θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες στον εορτάζοντα Ιερό ναό.











Η Μονή Σταυρονικήτα είναι 15η στην τάξη των Αγιορείτικων μονών. Είναι ελληνική, κοινοβιακή από το 1968 και εορτάζει στις 6 Δεκεμβρίου του Αγίου Νικολάου. Κατέχει τη θαυματουργή εικόνα του Αγ. Νικολάου του Στρειδά. Ονομάζεται έτσι, όταν καθώς την έβγαλαν από τη θάλασσα που είχε παραμείνει για εκατοντάδες  χρόνια αναλλοίωτη, στο μέτωπο του Αγίου ήταν καλυμμένο  ένα στρείδι που όταν το έβγαλαν έτρεξε αίμα. Είναι το μικρότερο μοναστήρι του Αγίου Όρους, σε μορφή κάστρου.



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες