Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην Αργολίδα

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην Αργολίδα
Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2018 " πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους την Τρίτη 08-05-2018 το πρωί.


Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην Αργολίδα
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη δασική περιοχή «Μπλέντιζα» του Τ.Κ. Μαλανδρενίου του Δήμου Άργους Μυκηνών της Π. Ε. Αργολίδας.
Η άσκηση αντιμετώπισε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα αναπτύσσοντας πλήρως του επιχειρησιακό σχεδιασμό για το 2018 με τις προβλεπόμενες ενέργειες
Η άσκηση είχε σκοπό τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.
Επίσης τη διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (περιφερειακή Ενότητα, 'Ενοπλες Δυνάμεις, ΕΛ.ΑΣ., Δασαρχείο, Δήμος, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις) και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πληθυσμού που κατοικεί πλησίον δασικών εκτάσεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες