Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

03 Μαΐου 2018

Το Άργος γιορτάζει τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης του με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ

Το Άργος γιορτάζει τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης του με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ
Εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης του Άργους με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ και τον σύλλογο «Άργος – Αbbeville».


Στον αυλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Άργους αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο της Πόλης Άγιο Πέτρο πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις στην αντιπροσωπεία της 
Αμπεβίλ, της Κύπρου και της Βέροιας, από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.
Το απόγευμα στις 6.30 μμ, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» θα γίνει ομιλία από τον κοινωνιολόλο Γιώργο Κόνδη με τίτλο: «Η σημασία της Αδελφοποίησης στην πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων».
Θα ακολουθήσει συναυλία των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Άργους με αφιέρωμα στη γαλλική μουσική.
Οι Καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους παρουσιάζουν κορυφαίους Γάλλους συνθέτες καθώς και έργα τους εμπνευσμένα από την Ελλάδα. Tο 2018 γιορτάζεται διεθνώς το επετειακό έτος Debussy και το πρόγραμμα ξεκινά με το εμβληματικό του έργο “Σύριγξ”, που αναφέρεται στον μυθικό αυλό του Πάνα.
Οι “Πέντε δημοτικές ελληνικές μελωδίες” τουRavel (1904-6) είναι ίσως το πρώτο ιστορικά έργο, όπου αυθεντικά ελληνικά δημοτικά τραγούδια (από τις συλλογές των Π. Μάτσα και H. Pernot και σε μετάφραση του έλληνα συγγραφέα M. D. Calvocoressi) με συνθετική επεξεργασία γίνονται αυτόνομο μουσικό έργο(‘lied’ για φωνή και πιάνο).
 Η επεξεργασία και η αρμονική γλώσσα του Ravel επηρέασαν τον μεταγενέστερο Γιάννη Κωνστατινίδη στις δικές του επεξεργασίες δημοτικών τραγουδιών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες