Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

22 Απριλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΛΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Με κάθε λαμπρότητα  εορτάστηκε η μνήμη του μεγαλομάρτυρα  Αγίου Γεωργίου στο δημοτικό διαμέρισμα του Αργολικού του δήμου Ναυπλιέων. Το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο ανήκει στον  Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργολικού και βρίσκεται σε λόφο με θέα τον Αργολικό κάμπο. 










Την παραμονή της εορτής ημέρα Κυριακή 22 Απριλίου 2018  έγινε Μέγας  πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος .Τον εσπερινό τέλεσαν οι Ιερείς ,π. Δημήτριος Κωστόπουλος και Ιωάννης Μητροσύλης. Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας  του Αγίου Γεωργίου πέριξ του Ιερού Ναού. Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι ανακαινίστηκε πριν μερικά χρόνια   μετά από τις μεγάλες προσπάθειες του  εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και του Ιερέως πατέρα Ιωάννη Μητροσύλη .












 Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μνημείο  που χρονολογείται γύρω στα 1700 μχ μάλιστα στο ναό σώζονται και τρεις  αγιογραφίες  εκείνης της εποχής. Κάθε χρόνο στην εορτή του Αγίου μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος για να τιμήσει τον Άγιο Γεώργιο




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες