Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

25 Απριλίου 2018

"Η καρδιά του Αγ. Λουκά κτυπά στην Αγγλία"




Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, συνοδεύοντας τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού, έγινε με μεγάλη εγκαρδιότητα δεκτός από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Κόβεντρυ της Κεντρικής Αγγλίας.  Το πολυπληθές εκκλησίασμα παρακολούθησε με ευλάβεια το Ιερό Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου που τέλεσαν τέσσερις Ιερείς. Παρών ήταν και ο Αγγλικανός Επίσκοπος Ιωάννης του Γουόρικ, ένας ιδιαίτερα Φιλέλληνας και Φιλορθόδοξος κληρικός, ο οποίος μόλις λίγες ώρες πριν είχε επιστρέψει στην Αγγλία από την Κρήτη.
 Στο τέλος της Ακολουθίας ο Άγιος Αργολίδος προσέφερε στον Αγγλικανό Επίσκοπο το βιβλίο του: «Archbishop Luke».
 Η φιλόξενη Κοινότητα δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη Αργολίδος και τη συνοδεία του στους κοινοτικούς χώρους.  Μετά από την επίσκεψη αυτή, ο Μητροπολίτης Αργολίδος με τη συνοδεία του αναχώρησαν για τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Μπέρμιγχαμ.






Τα Ιερά Λείψανα  του Αγίου Λουκά μετέφερε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στην Αγγλία  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, ο οποίος έχει παρουσιάσει και αναδείξει τον Ιαματικό Άγιο σε όλο τον Οικουμενικό Ελληνισμό.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας  Γρηγορίου ο Άγιος Αργολίδος θα βρίσκεται στο Λονδίνο από τις 24 έως και τις 30 Απριλίου .  Θα μεταφέρει δε τα Τίμια Λείψανα και σε άλλες Κοινότητες, εντός και εκτός Λονδίνου, με σκοπό να δοθεί η ευλογημένη δυνατότητα σε όσο γίνεται περισσότερους αδελφούς Ομογενείς να προσκυνήσουν, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας τα Τίμια Λείψανα.




Την Τρίτη το απόγευμα ο Μητροπολίτης  Αργολίδος έφθασε στο αεροδρόμιο Χήθροου, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου, όπου τους ανέμενε, τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων, ο οποίος πήρε στα χέρια του τα Τίμια Λείψανα και τα τοποθέτησε στον ειδικά ανθοστολισμένο επιτάφιο.
Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων προσφώνησε και καλωσόρισε με εγκαρδιότατα λόγια τον Μητροπολίτη Αργολίδος, αναφερόμενος στην ιερή και ευλογημένη Παράδοση της Ορθοδοξίας για την τιμή των Αγίων και την προσκύνηση των λειψάνων.
Αντιφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος, αναφέροντας και υπογραμμίζοντας πως ο Άγιος Λουκάς είναι Οικουμενικός Άγιος και πως ανάμεσα στα λείψανά του, που είχαν μεταφερθεί στην Αγγλία, υπάρχει και τμήμα της άφθαρτης καρδιάς του Ιαματικού Αγίου. Είπε δε χαρακτηριστικά πως:
«Η καρδιά του Αγίου Λουκά κτυπά αυτές τις ημέρες στην Αγγλία»




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες