Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

16 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδος, για το νέο ραδιοφωνικό έτος, τελέστηκε την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,ο οποίος ευχαρίστησε τον διευθυντή του Σταθμού ,το προσωπικό καθώς και όλους τους εθελοντές που νυχθημερόν φροντίζουν για το καλύτερο του Ραδιοφώνου . Ακολούθησε χαιρετισμός από τον διευθυντή του ραδιοφώνου  Γεώργιο Καζά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και συνεργάτες, ο Σύλλογος Φίλοι του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδας και πολλοί ακροατές.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Ο Ρ/Σ της Ι.Μ. Αργολίδος άρχισε να λειτουργεί πειραματικά το 1991. Αρχικά αναμετέδιδε το πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πειραϊκής Εκκλησίας, λειτουργώντας μόνο για 4 ώρες ημερησίως.
Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η σύνδεση με τους Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου αρχικώς και κατόπιν του Άργους για την μετάδοση των ιερών ακολουθιών . Το 1992 ο Ρ/Σ οργανώνεται καλύτερα με Δ/ντή τον κ.Δημ. Μπονταϊτη.
Το 1995 ορίζεται νέο Δ/Σ με Δ/ντή τον τότε Ιεροδιάκονο και νυν Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο Κορομπόκη. Από το 1996 έως και το 2001 Διευθυντής του διετέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης τ. Προϊστ. Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους.
Με την υπ αριθ.43/1-7-2003 του ΕΣΡ εκδίδεται βεβαίωση νομίμου λειτουργίας. Το 2001 ορίζεται Δ/ντής ο κ.Γεώργιος Καζάς (ο οποίος και παραμένει ως σήμερα) και κατόπιν νέο Δ/Σ. Με τον παλιό τρόπο «παίζοντας» εκπομπές από κασέτες ο Ρ/Σ πλέον λειτουργεί με δικό του πρόγραμμα από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.

Το 2004 αγοράζεται καινούριος πομπός και μετεγκαταστάθηκε το κέντρο εκπομπών από την Αγ.Μαρίνα (κάστρο Άργους) στον Προφήτη Ηλία Κεφαλαρίου. Από το 2005 ο Ρ/Σ εξελίσσεται σε ψηφιακό και το πρόγραμμά του συμπληρώνουν επιλεγμένες εκπομπές των Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπέμποντας πλέον καθ όλο το 24 ωρο.
Το 2010 εγκρίνεται η άδεια της κεραιοδιάταξης του Ρ/Σ και ουσιαστικά χορηγείται κανονική πλέον άδεια λήψεως και εκπομπής του. Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 ο σταθμός, μετά από επίπονη προσπάθεια, αποκτά την επίσημη άδεια λειτουργίας του με την υπ. αριθμ. 554/3 /22-2-2010 απόφαση του Ε.Ε.Τ.Τ. 

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες