Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ - ΣΩΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ




 

Επιχείρηση ρυμούλκησης στήθηκε στο Τολό Αργολίδας για το σκάφος που βυθίστηκε την  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017  δυτικά της νήσου Ψηλής στον Αργολικό κόλπο. Η εντολή για τη διάσωσή του μοναδικού επιβάτη έγινε  από πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Ναυπλίου που  τον εντόπισε και τον περισυνέλεξε.







Το σκάφος ρυμουλκήθηκε ημιβυθισμένο από το επιβατικό  τουριστικό πλοίο  Βένους της εταιρείας Πήγασος Cruises ύστερα από τρεις ώρες προσπάθειας  όπου κατάφερε να φέρει τη θαλαμηγό στο λιμάνι του Τολού  αλλά φτάνοντας βυθίστηκε λίγα μέτρα πριν την προβλήτα. 

Δύτες έπεσαν στη θάλασσα εντόπισαν το σκάφος μήκους 10, 8 μέτρων διαπίστωσαν πως δεν έχει σημαντική διαρροή καυσίμων και αποφασίστηκε με την σύμφωνη γνώμη του Γερμανού ιδιοκτήτη να ανασυρθεί με την βοήθεια γερανού.


 Ο Γερμανός υπήκοος είναι πολύ καλά στην υγεία του και σε συνέντευξή του τόνισε την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού που ευχαρίστησε, ενώ σε ερώτηση τι ακριβώς έγινε απάντησε πως το σκάφος "έμπαζε"  νερά χωρίς αυτός να το αντιληφθεί, όταν το κατάλαβε πλέον ήταν αργά.

 
Ο πλοίαρχος Ηλίας Τριανταφύλλου του επιβατικού τουριστικού Βένους της εταιρείας Πήγασος Cruises ύστερα από τρεις ώρες προσπάθειας κατάφερε να φέρει τη θαλαμηγό στο λιμάνι του Τολού. Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα ο πλοίαρχος ενημερώθηκε από τον θάλαμο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης για το συμβάν ενημερώθηκε για το ακριβές στίγμα και έπλευσε με το πλοίο εκεί.

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες