Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

09 Ιουλίου 2017

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΡΕΑ


Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε το παλιό εργοστάσιο ΡΕΑ όπου είδε τα έργα των καλλιτεχνών για την εκθεσιακή δράση «Μικροφυσικές των ερειπίων» , συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας ,Τάσσο Χειβιδόπουλο,την θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου ,Ελένη Παναγιωτοπούλου και την καλλιτεχνική διευθύντρια του project, Ελένη Βαροπούλου.




Το φεστιβάλ αυτό προσδίδει τον σεβασμό που αρμόζει στην ιστορία μας και αναδεικνύει μια διαφορετική προσέγγιση της τέχνης . Αφού είπε αρκετά για το φεστιβάλ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο παλιό εργοστάσιο της ΡΕΑ όπου υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και γλυπτών, μας δήλωσε πως υπάρχει εν εξελίξει η προσπάθεια αγοράς του κτηρίου προκειμένου να διαμορφωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως διοικητήριο, ακόμα και για το εργοστάσιο του Πελαργού κάνουν σκέψεις για χρήση του σε πολιτιστικές δραστηριότητες.


Το εργοστάσιο ΡΕΑ, όπως αναφέρει η καλλιτεχνική διευθύντρια του project, Ελένη Βαροπούλου διέκοψε την πολύχρονη σιωπή του και από εγκαταλελειμμένη ζώνη μετατράπηκε σε τόπος ζωντανής καλλιτεχνικής δράσης. 11 καλλιτέχνες έκαναν παρέμβαση στο χώρο, κατέλαβαν ρημαγμένες γωνιές, αξιοποίησαν ευρήματα και διαμόρφωσαν το άγριο περιβάλλον, στήνοντας τα έργα τους...

Στην «Αργολική Industriale» 11 σύγχρονοι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα ειδικά για την εκθεσιακή δράση «Μικροφυσικές των ερειπίων» και τα στήνουν στα εγκαταλειμμένα εργοστάσια «Ρέα» και «Πελαργός» της Νέας Κίου, που μετατρέπονται σε ζωντανούς χώρους καλλιτεχνικής δράσης. Παράλληλα δημιουργούνται τρία εργαστήρια τα οποία απευθύνονται σε σπουδαστές, κατοίκους της περιοχής, αγρότες και εργάτριες.

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες