Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΙ O ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


 Ως ένα πρώτο θετικό βήμα  είναι η χθεσινή ομόφωνη απόφαση  έγκρισης  της  στατικής  μελέτης για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού πρόκειται για έναν σημαντικό Ιερό Ναό, αλλά και μνημείο, όχι μόνο για το Ναύπλιο και την Αργολίδα, αλλά όπως τονίσθηκε από τα μέλη του Κ.Α.Σ., για ολόκληρη την Ελλάδα, και θα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.


  Σε πρώτη φάση το Κ.Α.Σ. αποφάσισε να γίνει αποδόμηση των κολωνών από το σοβά και τα πρόσθετα μπετά και των περιττών μπετών που υπάρχουν στον τρούλο του Ιερού Ναού, για να  γίνει αποφόρτιση του βάρους, και στη συνέχεια να κριθεί εκ νέου ο τρόπος αντιμετώπισης της αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού.
     Στη  συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. παρέστησαν και έλαβαν τον λόγο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, οι Βουλευτές Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και το μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Χουντάλας.

    Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η ομόφωνη απόφαση σχετικά με τον σχεδιασμό των απαιτούμενων ενεργειών που αφορούν στην έναρξη των εργασιών και την κρίσιμη κατάσταση  του Ιερού Ναού και η ιστορική σπουδαιότητά του που  απαιτεί σε επίπεδο επιστημονικό και διοικητικό, προσεκτικούς και καλά σχεδιασμένους χειρισμούς. Η σημασία  του  έργου είναι μεγάλη, δεδομένου ότι η αποκατάσταση  του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού  Ναυπλίου, θα εξασφαλίσει  την ακεραιότητα και θα συντείνει καίρια στην προστασία του.  
  

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες