Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Ιουνίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, πανηγυρίζει ο προσκυνηματικός Ιερός Ναός Αγίου Λουκά του ιατρού Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον  Μητροπολίτη  Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, ο οποίος με τιε ευλογίες του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ήρθε στη Αργολίδα για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά. 

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος όπως κάθε χρόνο έχει επισκεφτεί την Κριμαία για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά του Ρώσου . Στον πρώτο πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος και ιερείς από τη Αργολίδα .αλλά κι από άλλες περιοχές. Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών. Ο ναός εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Ιερώνυμο σε μία λαμπρή τελετή εγκαινίων. Ο ναός λειτουργεί καθημερινά . Κάτω από το ναό βρίσκεται  μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του. Χτισμένος στην περιοχή   Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Ο ναός φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Την όλη επίβλεψη των έργων του ναού είχε ο εργολάβος μηχανικός Γ.Λαπαθιώτης μαζί με την οικογένεια του.
Ο Άγιος έζησε σε μία τραγική περίοδο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Από πολύ νέος ανακάλυψε κι έζησε το πραγματικό και πνευματικό νόημα της ζωής. Σπούδασε την ιατρική επιστήμη, χειροτονήθηκε ιερέας και επίσκοπος διδάσκοντας, παρηγορώντας, καθοδηγώντας τους ανθρώπους.

Ανήμερα της εορτής Κυριακή  11 Ιουνίου 2017 τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σισανίου Πυέλου, ο οποίος κύρηξε και τον θείο λόγο.
Στην αρχιερατική θεία λειτουργία παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός και ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δ.Καμπόσος.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες