Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Την Τρίτη 13  Ιουνίου 2017,στον  προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου. τελέσθηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος όπως κάθε χρόνο είχε επισκεφτεί την Κριμαία για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά του Ρώσου .

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει στην πρωτοπρεσβύτερο χειροθεσία  του Ιερέα π. Πέτρου  Αθανασόπουλου ,ο οποίος υπηρετεί το τελευταίο διάστημα στην θέση του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως Αργολίδος. Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Ανδριανός ,οι πρώην δήμαρχοι Ναυπλίου Γ.Τσούρνος και Κίου Γ.Μανινής.

Στον πρώτο πανηγυρικό εσπερινό που έγινε την παραμονή της εορτής του Αγίου Λουκά το Σάββατο 10 Ιονίου  παραβρέθηκε  ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος ,ο οποίος χοροστάτησε  στον  εσπερινό και την θεία λειτουργία την Κυριακή 11 Ιουνίου. 
Πάρα πολύς κόσμος και ιερείς από τη Αργολίδα αλλά κι από άλλες περιοχές κατέκλυσαν τον Ιερό ναό για τους εορτασμούς του Αγίου.  
\Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών.

 Ο ναός εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο σε μία λαμπρή τελετή εγκαινίων. Κάτω από το ναό βρίσκεται  μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του. Ο Άγιος έζησε σε μία τραγική περίοδο της Ρωσικής Εκκλησίας. 

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες