Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Δόθηκε η εκκίνηση από την πύλη των Λεόντων για τον 9ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο


Με πολλές συμμετοχές δόθηκε το πρωί από την πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες η εκκίνηση του 9ου Αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που διοργανώνουν τo Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών, οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Η διαδρομή ακολουθεί τα ίχνη του αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.Στο Δρόμο  συμμετείχαν Περιπατητές, Ποδηλάτες, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.

Το σημείο εκκίνησης ήταν η Πύλη Λεόντων «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.

Για τους δρομείς η απόσταση ήταν 10 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Οι Περιπατητές ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και  ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα .


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες