Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

29 Μαΐου 2017

Εξαιρετική η εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με τον Παναγιώτη Μυλωνά στο Ναύπλιο


564 χρόνια μας χωρίζουν από την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453 όταν πραγματοποιήθηκε η τελική έφοδος των Οθωμανών και η πτώση της Βασιλεύουσας  και ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) συνδιοργανώσαν με την Περιφερειακή 'Ενότητα Αργολίδος εκδήλωση για την επέτειο της Αλώσεως τής Κωνσταντίνου Πόλεως, πού πραγματοποιηθηκε την Κυριακή 28η Μαΐου 2017 στην αίθουσα τής πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.


Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένος ο γνωστός μουσικολαογράφος και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών στην ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Μυλωνάς ο όποιος μίλησε για το ιστορικό γεγονός τής Αλώσεως και θα ερμηνεύσει μαζί με συνεργάτες του, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, σχετικά άσματα. 

Επίσης το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι" θα παρουσιάσει τραγούδια και θρήνους για την Άλωση από διάφορες περιοχές τού Ελληνισμού, σε διδασκαλία και διεύθυνση τού Κωνσταντίνου Ρούτουλα. 

Το Πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία του μουσικολαογράφου κ. Παναγιώτη Μυλωνά και ερμηνεία ασμάτων για την Άλωση τής Πόλης από την χορωδία ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Ρουτουλα.

Την επετειακή εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, και πολύς κόσμος που τίμησε με την παρουσία του την επέτειο.

Το διημερο εκδηλώσεων συνεχίζεται και σήμερα  Δευτέρα 29η Μαΐου 2017 όπου θα συμμετάσχουν τα μουσικά σύνολα τού 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου και τού Γυμνασίου Δρεπάνου, ερμηνεύοντας τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα για την Πόλη, το Βόσπορο και την Άγιά Σόφιά σε διδασκαλία και διεύθυνση τής κ. Ευαγγελίας Μαρλαγκούτσου. 

Επίσης θα προβληθεί ή φημισμένη ταινία ρωσικής παραγωγής "Η κατάρρευση τής Αυτοκρατορίας, το Βυζαντινό μάθημα". 


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες