Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟΜε κάθε λαμπρότητα έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή η συνάντηση  των  επιταφίων στην πλατεία Συντάγματος  στο Ναύπλιο, Μεγάλη Παρασκευή  14Απριλίου 2017. Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την κατανυκτική αυτή τελετή. Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και  της Παναγίας  μετά την λιτανευτική πομπή, συναπαντήθηκαν   όλοι μαζί στην κεντρικότερη πλατεία του Ναυπλίου. 

Η  τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος  του  Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριου. Πιο νωρίς έγινε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής  ηγεσίας του νομού . Στην περιφορά του επιταφίου παραβρέθηκαν   ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος  .

Αμέσως μετά την συνάντηση των Επιταφίων σε κλίμα κατάνυξης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο των πασχαλινών εκδηλώσεων, φιλοξένησε την παγκοσμίου φήμης «Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία» και την χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών  στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Δήμου είχαν  την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά βυζαντινά μουσικά ηχοχρώματα με την ερμηνεία των Ύμνων των Αγίων Παθών και του Μ. Σαββάτου, υπό την διεύθυνση  του μουσικολογιωτάτου καθηγητή της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής κ. Μιχαήλ Μακρή.

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες