Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Μαρτίου 2017

ΑΡΓΟΣ: TOUCH THE PAST –ΆΓΓΙΞΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Το Touch the Past το πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή νέους 12-16 ετών με την αρχαιολογία και την τεχνολογία 3D printing είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νέοι και νέες στο Άργος .



Οι συμμετέχοντες σχεδίασαν και τύπωσαν σε 3D printer αρχαίες ελληνικές ζωφόρους και αγγεία, έχοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αγγίξουν τα αρχαία έργα τέχνης. 


Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων χρησιμοποιήθηκε πολτοποιητής πλαστικού που μετατρέπει τα απορρίματα σε νήμα για 3D printing. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό τη μορφή εργαστηρίων στην πόλη του Άργους στη Δημοτική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Μπόνη κατά τους μήνες Μάρτιο-Μάιο τις κάτωθι ημερομηνίες, ενώ τα παραχθέντα αντικείμενα θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση ανοιχτή για το κοινό το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.

Παρασκευή 7 Απριλίου 18:00-21:00

Σάββατο 8 Απριλίου 12:00-18:00

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 18:00-21:00

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 18:00-21:00

Το Touch the Past απαρτίζουν νέοι αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, εκπαιδευτικοί και γλύπτες με επικεφαλής την αρχιτέκτονα Γεωργία Τσαζή. Το έργο αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της πολιτισμικής συνείδησης της νέας γενιάς αλλά και στην αναθεώρηση της διαχείρισης και ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμικού αποθέματος. Το Touch the Past υλοποιείται με την υποστήριξη του Goethe Institut Thessaloniki και το Robert Bosch Stiftung.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.touchthepast.org και τη σελίδα στο Facebook:@touchthepastproject.
Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις

+30 6948954840

Γεωργία Τσαζή
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-15:00


Όλα τα έργα θα εκτεθούν μετά το πέρας του προγράμματος, ενώ οι μαθητές θα παραλάβουν και πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες