Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Μαρτίου 2017

Το Λείψανο του Αγ. Λουκά του Ιατρού και παρουσίαση βιβλίου «Αγίων Όρος» στην Άρτα



Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος εκόμισε στην Άρτα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στη συνέχεια παρουσίασε το, υπό τον τίτλο «Αγίων Όρος», νέο του βιβλίο.






Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού έγινε από τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου και ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.





Στη συνέχεια, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, με συναρπαστικό τρόπο, καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο, παρουσιάζοντας πτυχές της ζωής Αγιορειτών Πατέρων, που εγνώρισε. Κατόπιν, προβλήθηκε ταινία εστιασμένη στην ζωή του Μακαριστού και Αγίου Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου.




Την εκδήλωση έκλεισε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τόσο για το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, που έφερε προς προσκύνηση, όσο και για την υπέροχη παρουσίαση, που προσέφερε στους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Άρτης. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες