Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

17 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτη Ιεραρχία το Μάρτιο



Συνέρχεται από 8 εώς 9 Μαρτίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Έκτακτη Συνέλευση, με βασικό θέμα την εκκλησιαστική εκπαίδευση και το μάθημα των θρησκευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Τετάρτη 8 Μαρτίου πρώτη ημέρα της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα απονέμει το παράσημο του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Σεβ. Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ για την συμπλήρωσει 50 χρόνων στην Αρχιερώσυνη.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισήγηση του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ με θέμα: "Ανασυγκρότησις της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως".

Την δεύτερη ημέρα της Έκτακτης Ιεραρχίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Προτάσεις - Πορίσματα της ορισθείσης υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τριμελούς εξ Αρχιερεών Επιτροπής περί του μαθήματος των Θρησκευτικών."

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Η πορεία του θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών: Αξιολόγησις, προβλήματα, Προοπτικές".

Τέλος η Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συζητήσει υπηρεσιακά θέματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες