Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

25 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Δύο νέα βιβλία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου είναι έτοιμα και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Επιστροφή. Και τα δύο είναι αφιερωμένα στον Αγιο Λουκά τον Ιατρό ,το ένα μάλιστα κυκλοφορεί και στα Αγγλικά.


Ο σταυρός, ο διωγμός, η θλίψη, ο πειρασμός είναι ο κλήρος της Εκκλησίας και του αληθινού χριστιανού. Δεν υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία που να μην έζησε το δικό της διωγμό. Αλλά ούτε και υπήρξε άγιος που να μην πέρασε από το δικό του καμίνι των θλίψεων, των διωγμών, των πειρασμών.
Μια συγκλονιστική σταυρική μαρτυρία είναι και αυτή της μορφής του Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, καθηγητού της τοπογραφικής ανατομίας και χειρουργικής.
Άνθρωπος με σπάνια ταλέντα και πνευματικά χαρίσματα, με εκπληκτική επιστημονική κατάρτιση, διακόνησε τον άνθρωπο ως ποιμένας και γιατρός, με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση και αγάπη.
Η σκιαγράφηση της πολυκύμαντης ζωής του, των απίστευτων δοκιμασιών και περιπετειών του και του πολύπλευρου έργου του επιχειρείται στο βιβλίο αυτό με την ελπίδα πως το μαρτύριο και η πολύτιμη μαρτυρία του θα προσφέρουν πολλά στο λαό του Θεού και ιδιαίτερα στους ιατρούς τόσο των ψυχών, όσο και των σωμάτων.

 Συγγραφέας: Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος Αντωνόπουλος




 Το βιβλίο αυτό του αγίου Λουκά είναι ένα βιβλίο μάχης. Είναι γραμμένο από κάποιον που κάθεται πάνω στο σταυρό. Είναι γραμμένο από κάποιον ο οποίος είναι δυσκολεμένος […] Είναι πολύ σημαντικό αυτό, το να δούμε δηλαδή ότι τα κείμενα αυτά του αγίου Λουκά, είναι κείμενα ενός ανθρώπου σταυρωμένου, ενός ανθρώπου που κινδυνεύει, ενός ανθρώπου ο οποίος στην κυριολεξία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, έχει πολλή σημασία αυτό, βλέπει απέναντί του τον εχθρό και χωρίς να είναι καθόλου αναπαυμένος ή ασφαλής, εκτοξεύει εν ώρα μάχης προειδοποιήσεις και περιγραφές προς συστρατιώτες και φίλους, οι οποίες βοηθούνε, αλλά βοηθούνε με ένα πολύ απτό τρόπο. Βοηθούνε χωρίς απαραίτητα να έχουν όλη την άνεση και την ανάπαυση του θεολογικού αναλυτή, η οποία ανάπαυση δεν δίνεται σε όλες τις εποχές της Εκκλησίας. Όταν η Εκκλησία για παράδειγμα είναι εν διωγμώ, δεν μπορούμε να έχουμε την άνεση αυτή των θεολογικών αναλύσεων. Έχουμε όμως την απόλυτη ανάγκη να μας υποδειχθούν δρόμοι, δια των οποίων θα τελεσφορήσει η ζωή μας. Αυτό το μαχητικό, αυτό το άρωμα της μάχης ή αν θέλετε το επικίνδυνο, επικίνδυνη οσμή της μάχης υπάρχει στο βιβλίο αυτό και το κάνει γοητευτικό. Δεν είναι ένα ευτυχισμένο βιβλίο, είναι ένα βιβλίο στο οποίο καταγράφονται εντολές, υποδείξεις, οι οποίες αφορούν τη μάχη, και ακριβώς επειδή η εποχή μας έχει χαρακτηριστικά και τέτοια, για να μην πω ότι κυρίως τέτοια χαρακτηριστικά έχει, ακριβώς γι’ αυτό ένα τέτοιο βιβλίο είναι απολύτως νομίζω συζητήσιμο και σήμερα.

STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες