Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

30 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των αγροτών του μπλόκου στο Άργος στη ΔΟΥ Ναυπλίου


Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατέθεσαν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου στο Άργος στον διευθυντή της ΔΟΥ Ναυπλίου.

Οι αγρότες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους ενώ σε ανακοίνωση τους τονίζουν:


"Ο αγώνας που κάνουμε, εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες, αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, αφού με την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ, επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, με συνέπεια να οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μόνο το νέο έτος καλούμαστε να πληρώσουμε: 

· Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, που μέχρι το 2022 σταδιακά θα τριπλασιαστούν.


· Διπλάσιο σχεδόν φόρο, αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22%. Βαρύς θα πέσει πάνω μας ο «φορολογικός πέλεκυς» και με τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ μετά από πέντε χρόνια θα αρχίσουν να πληρώνουμε και το τέλος επιτηδεύματος.

· Αυξημένο από 13% σε 24% τον ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

· Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.

· Ειδικό φόρο στο κρασί.

· Πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

· ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα.

Εκτός από τα παραπάνω, που είναι καινούργια, καλούμαστε να πληρώσουμε και τα παλιά χαράτσια, όπως τα διογκωμένα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, το πανάκριβο αγροτικό ρεύμα, τα «μπιλιετάκια» στους ΤΟΕΒ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις αδειοδοτήσεις αρδευτικών γεωτρήσεων και σταυλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά. 

Φορτωνόμαστε όλα αυτά τα βάρη, όταν το εισόδημά μας συρρικνώνεται εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα που διαμορφώνει η «ελεύθερη» αγορά, των μεγάλων περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, αλλά και τους αποκλεισμούς απ' αυτές που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ. Σε όλα τα παραπάνω, είχαμε την φετινή ακαρπία στις ελιές και τις ζημιές από την ελλιπή δακοκτονία με ευθύνη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, πάγους, χιονιάς."

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες