Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Ιανουαρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΛΟΓΟ




Ένα άλογο τρώει σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.


Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 11-1-2017
Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία καταιγίδων στα δυτικά. Τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στη Στερεά και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Πολύ γρήγορα στη Στερεά και στην Ήπειρο οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά, ενώ στα πεδινά θα βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και εξαίρεση την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα Στα ορεινά της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 2, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 2 βαθμούς, στην Ήπειρο -2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσει ενισχυμένος Βαρδάρης με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ, σταδιακά όμως απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών έως το μεσημέρι. Βροχές θα εκδηλωθούν συνέχεια και πιθανόν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νότια θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες