Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Δεκεμβρίου 2016

Με ομιλητή τον Χρήστο Γιανναρά και θέμα ‘’ Γιατί η παιδεία είναι πρόβλημα ανεπίλυτο στην Ελλάδα σήμερα.’’ H δεύτερη σχολή Γονέων της Μητροπόλεως Αργολίδος.





Τον καθηγητή  προλόγισε ο Μητροπολίτης Αργολίδος ,ο οποίος τον ευχαρίστησε για τον κόπο που έκανε και παραβρέθηκε στην Αργολίδα για τρεις ημέρες .


Ο κ. Γιανναράς  εκτός της Σχολής Γονέων ,μίλησε στις συνάξεις των νέων σε Ναύπλιο και Αργος  και απάντησε σε κάθε ερώτηση που δέχθηκε. Επίσης μίλησε στην Ιερατική σύναξη που έγινε στο επισκοπείο της Μητροπόλεως Αργολίδος .

Στην  δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως Αργολίδος ,ο ομιλητής  ,ο καθηγητής Φιλοσοφίας  Χρήστος Γιανναράς ανέπτυξε ένα επίκαιρο θέμα για τα προβλήματα που ταλανίζουν  την παιδεία σήμερα.


Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος στηρίζοντας την οικογένεια καθιέρωσε από το 2016 την λειτουργία «Σχολής Γονέων». Οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολή μας στους γονείς και υποψήφιους γονείς. Μέσω των συναντήσεων αυτών δίνεται η δυνατότητα να προβληματισθούν με το πώς μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες συνθήκες.

Μετά το πέρας της ομιλίας ,ο Μητροπολίτης  Αργολίδος Νεκτάριος  δώρισε στον κ. Γιανναρά το καινούργιο του βιβλίο που μόλις πριν λίγες ώρες παρέλαβε  από το τυπογραφείο , με τίτλο  ΄΄ΑΓΙΩΝ ΟΡΟΣ ,Το Όρος που λίγο γνώρισα αλλά πολύ αγάπησα''


Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι).Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας.
Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, αρχικά στο τότε ενιαίο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών και μετά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο του Η ελευθερία του ήθους θεωρείται ότι όρισε τον πυρήνα αυτού που αργότερα ονομάστηκε «νεορθοδοξία» και έχει χαρακτηριστεί «ο Μάης του '68 στην Ορθόδοξη θεολογία και ηθική». Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες.

Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Διεθνούς Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών .
 Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, όπως το Βήμα και στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Κατά την διάρκεια της ομιλία παιδαγωγοί απασχολούσαν τα μικρά παιδιά με διάφορες δραστηριότητες.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες