Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

05 Δεκεμβρίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει το λιμενικό της πόλης Ναυπλίου τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο  στο Ναύπλιο. Γι' αυτή τη χρονιά λόγω  εργασιών  που γίνονται στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου  μετά την πτώση μέρους της σκεπής , οι ακολουθίες για την εορτή  του Αγίου έγιναν στον ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. Tον πανηγυρικό εσπερινό   τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος  αρχ. Χρυσόστομος Παπουλέσης , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου σε όλη την πόλη παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων. Τμήμα του σεπτού λείψανου του Αγίου Νικόλαου είχε   τεθεί για προσκύνημα από  τους πιστούς.
Παρών  οι στρατιωτικές και τοπικές αρχές της πόλεως ,πλήθος κόσμου ο βουλευτής Αργολίδος Ιωάννης  Αδριανός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο Δήμαρχος  Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο επικεφαλής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλίεων Χρ.Γραμματικόπουλος,  η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κα. 

Πριν τρία χρόνια ο ναός  του Αγίου Νικολάου έκλεισε 300 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που οικοδομήθηκε το 1713 από τον προβλεπτή του ενετικού στόλου , τον Αυγουστίνο Σαγρέδο .Βάση διαφόρων στοιχείων από την απογραφή που έκαναν οι Ενετοί το 1696,υπήρχαν τρεις εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο ,πιθανόν όταν καταστράφηκαν από τον πόλεμο των Ενετών με τους Τούρκους για την διεκδίκηση της πόλης του Ναυπλίου η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναφτιάχτηκε και πάλι από τον Σαγρέδο .

 Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου ο ναός δεν άντεξε και  φέτος μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας  έμεινε κλειστός περιμένοντας να την αποκατάσταση του.



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες