Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Με μεγάλη λαμπρότητα τιμούν οι κάτοικοι του Ναυπλίου  τον ιερομάρτυρα Άγιο Ελευθέριο ,στο  ομώνυμο εκκλησάκι που  είναι αφιερωμένος στον Άγιο , στην περιοχή Αγίας Μονής .Πρόκειται για ένα πανέμορφο εξωκλήσι με θέα τον απέραντο ελαιώνα του Ναυπλίου αλλά και το θρυλικό κάστρο του Παλαμηδιού.

 Ο ναός αυτός ανήκει στην οικογένεια του Κων/νου Κουλιόπουλου από την  Σάκγα Αρκαδίας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράδοση η οικογένεια του κ. Κουλιόπουλου αγόρασε το  κτήμα στην περιοχή περίπου 140 στρεμμάτων μαζί και το εκκλησάκι . Σύμφωνα με  προφορικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής , το εκκλησάκι εόρταζε της Αγίας Μαρίνας . Μάλιστα , όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής ,η Αγία εμφανίζονταν γύρω από την εκκλησία πολύ συχνά, μάλιστα στο ναό υπάρχει  και μία παλιά εικόνα της Αγίας  του 1897. 

Κατόπιν η εκκλησία ανακαινίστηκε και αφιερώθηκε στον Άγιο Ελευθέριο ,άγνωστο γιατί. Πάντως το εκκλησάκι αυτό προϋπήρχε και πριν το 1897,μάλιστα προφορικές μαρτυρίες λένε πως το εκκλησάκι  ανήκε  στο βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής που είναι λίγο πιο κάτω. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο εορτάζοντας Ιερέας πατέρας Ελευθέριος  Μίχος. 

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες