Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Επίσκεψη και αυτοψία πραγματοποίησε κλιμάκιο του τμήματος συντηρητών του Υπουργείου Πολιτισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου ύστερα από εντολή του υπουργού Αριστείδη  Μπαλτά ,ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφτεί το Ναύπλιο  ,αλλά και των επιστολών που έχει αποστείλει ο εφημέριος του Ναού π. Ελευθέριος Μίχος, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου διαπίστωσε τις μεγάλες φθορές στα έργα τέχνης του ναού όπως του μεγάλου έργου του Μυστικού Δείπνου που είναι ακριβές αντίγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Επεσήμανε όμως πως κύριο μέλημα των εργασιών θα πρέπει να είναι σε πρώτη φάση η στεγανοποίηση της στέγης καθώς από τα νερά και την υγρασία έχουν προκληθεί οι περισσότερες φθορές. 


Ο Ιερέας  ξενάγησε το κλιμάκιο και στο ενετικό κτίριο παραπλεύρως του Ιερού Ναού που και αυτό χρήζει αναστήλωσης, ενώ οι συντηρητές υποσχέθηκαν πως από την μεριά τους θα "τρέξουν" τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου καθώς αυτό είναι και βούληση του υπουργείου.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες