Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΓΟΣ -5 ΕΚΘΕΣΗ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ


Ο Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών (ΠΕΣΥΠ) διοργάνωσε την 5η  ετήσια έκθεση-διαγωνισμό, πτηνών  συντροφιάς στους στρατώνες του Καποδίστρια στην  πόλη του Άργους, Πέμπτη  3 Νοεμβρίου 2016.

Τα ωδικά πτηνά  εκτρέφονται από τα μέλη του συλλόγου. Η έκθεση γίνεται για να  μάθει ο κόσμος περισσότερα για την ορνιθοκουλτούρα στην περιοχή της Αργολίδος.  Ο σύλλογος δημιουργήθηκε από απλούς λάτρεις  πτηνών  κι είναι ο πρώτος σύλλογος  στην Πελοπόννησο. Σκοπός του συλλόγου είναι  όχι μόνο την εκτροφή των γνωστών κατοικίδιων πτηνών στα κλουβιά αλλά και την προστασία των ελεύθερων πτηνών που απειλούνται από την ανθρώπινη παρουσία και παρέμβαση ή καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος καθώς και την παράνομη θήρευση και αιχμαλωσία τους. 


Η ετήσια έκθεση-διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, περιλαμβάνει την αξιολόγηση των εκθεμάτων από κριτές αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Ορνιθολογική Ομοσπονδία (COM). Ακολουθεί η βράβευση των καλύτερων δειγμάτων κάθε ράτσας και η έκθεση τους στο κοινό.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό το Σάββατο 5/11, 9:00-21:00 και Κυριακή 6/11, 10:00-14:00.

Στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση φωτογραφίας bird watching με πτηνά ενδημικά και μεταναστευτικά της περιοχής μας. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά έναν μεγάλο αριθμό καναρινιών από διάφορες ράτσες που συγκεντρώνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε μιας. Θα γνωρίσει διάφορες ράτσες διακοσμητικών περιστεριών και διακοσμητικών ορνίθων καθώς και διάφορα άλλα πτηνά.
Συνδιοργανωτές  της έκθεσης  είναι ο Δήμος Άργους - Μυκηνών Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας.

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες