Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Οκτωβρίου 2016

Με παρουσίαση βιβλίου «Ο μπάρμπα-Γιάννης των Ελλήνων» από τον Μητροπολίτη Αργολίδας ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο


Το Σάββατο το βράδυ 1 Οκτωβρίου στην αίθουσα του βουλευτικού στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια έγινε παρουσίαση του βιβλίου για παιδιά της μοναχής Φιλοθέης «Ο μπάρμπα-Γιάννης των Ελλήνων» από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο.

 

Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και το Κέντρο Ευρωπαικών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», σε συνεργασία με τον Όμιλο Αργολίδας για την Ουνέσκο.


Ακολούθησε εσπερίδα με  τίτλο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η προσφορά του στη δημιουργία του Νέου Ελληνικού Κράτους» με ομιλητές τους Γεώργιο Πουκαμισά, πρέσβη επί των Ελληνορωσικών θεμάτων Διεύθυνσης ΥΠΕΞ και τον Παναγιώτη Πασπαλιάρη ιστορικό.

Στην συνέχεια η εκδήλωση έκλεισε από την ανδρική τετράφωνη χορωδία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών με βυζαντινούς και ρωσικούς ύμνους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Δημαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος,  ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Αίγινας δημ. σύμβουλος κ. Γιώργος Τσατήρης, η Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών "Ιωάννης Καποδίστριας" Μαίρη Ζηλεμένου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρυματος "Ι. Καποδιστριας" Κώστας Χελιώτης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχου Ναυπλιέων Κώστας Κολόκας, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Θεοδόσης Σπαντιδέας κα.


Ο Γεώργιος Δ. Πουκαμισάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Παρακολούθησε τα γυμνασιακά μαθήματα στην εκεί Ιωνίδειο Σχολή. Απόφοπος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Diplom της Διπλωματικής Ακαδημίας Βιέννης. Το 1981, εντάχθηκε στην διπλωματική υπηρεσία του κράτους. Έχει υπηρετήσει στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη Λιβύη, στις πρεσβείες Ουάσιγκτον και Λευκωσίας. Τυγχάνει μέλος του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS). Εχρημάτισε πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (1984-1985) και της Ενώσεως Διπλωματικών Υπαλλήλων (2007). Έχει γράψει τη μονογραφία "Κυρήνη" (1994), καθώς επίσης τις συλλογές δοκιμίων "Κείμενα Ιστορίας και Πολιτισμού" (1998), "Dialog cu Istoria" (Βουκουρέστι, 2009). Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

Ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης γεννήθηκε το 1975 στο Ναύπλιο. Έκανε σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ιστορία απ' όπου αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε Βυζαντινή και Οικονομική Ιστορία στο King College ως επισκέπτης φοιτητής. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου, ενώ άρθρα και μελέτες του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε έγκριτες εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Ανήκει στην ομάδα των μελετητών που οργάνωσαν την αναβάθμιση του Πολεμικού Μουσείου Καλπακίου, φέρνοντάς το στη σημερινή του μορφή.

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες