Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΓΟΣ -5 ΕΚΘΕΣΗ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΣΥΠ.



Ο Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών (ΠΕΣΥΠ) δημιουργήθηκε από απλούς λάτρεις των πουλιών, ο πρώτος σύλλογος πτηνών στην Πελοπόννησο. Με σκοπό όχι μόνο την εκτροφή των γνωστών κατοικίδιων πτηνών στα κλουβιά αλλά και την προστασία των ελεύθερων πτηνών που βρίσκονται γύρο μας και απειλούνται από την ανθρώπινη παρουσία και παρέμβαση ή καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος καθώς και την παράνομη θήρευση και αιχμαλωσία τους.

Ο Σύλλογος έχει έδρα του το Άργος. Άμεσος σκοπός του είναι η διοργάνωση σεμιναρίων ενημέρωσης και επιμόρφωσης των μελών σε θέματα διατήρησης-αναπαραγωγής-εκτροφής των κατοικίδιων πτηνών καθώς και για περιβαλλοντικά θέματα.

Στόχος της 5ης ετήσιας έκθεσης-διαγωνισμού, όπως και των προηγούμενων, είναι το ευρύτερο κοινό να γνωρίσει τα πτηνά που εκτρέφονται από τα μέλη μας και να μάθει περισσότερα για την ορνιθοκουλτούρα στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Η ετήσια έκθεση-διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, περιλαμβάνει την αξιολόγηση των εκθεμάτων από κριτές αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Ορνιθολογική Ομοσπονδία (COM). Ακολουθεί η βράβευση των καλύτερων δειγμάτων κάθε ράτσας και η έκθεση τους στο κοινό για δύο μέρες Σάββατο 5/11, 9:00-21:00 και Κυριακή 6/11, 10:00-14:00.

Η έκθεση μας θα είναι ανοιχτή σε εκτροφείς άλλων συλλόγων πανελληνίως. Η έκθεση θα στεγαστεί στους στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος, όπως και την τελευταία χρονιά. Στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση φωτογραφίας bird watching με πτηνά ενδημικά και μεταναστευτικά της περιοχής μας. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά έναν μεγάλο αριθμό καναρινιών από διάφορες ράτσες που συγκεντρώνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε μιας. Θα γνωρίσει διάφορες ράτσες διακοσμητικών περιστεριών και διακοσμητικών ορνίθων καθώς και διάφορα άλλα πτηνά!!! Στην έκθεση φωτογραφίας που θα στεγάζετε στον ίδιο χώρο ο επισκέπτης θα γνωρίσει τα διάφορα ενδημικά και μεταναστευτικά είδη πτηνών της περιοχής μας και θα ενημερωθεί για τις συνήθειες τους.

Συνδιοργανωτές Δήμος Άργους - Μυκηνών Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφεριακή ενότητα Αργολίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες