Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Αυγούστου 2016

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Ψαρά στην Κοιλάδα παρουσία των αρχών του Νομού και πλήθους κόσμου. Το καλλιτεχνικό σχήμα ανέβηκε στο πάλκο και διασκέδασε το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Θερμό καλωσόρισμα  έκαναν ο Πρόεδρος της Κοιλάδας Πάνος Φλωρής, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δήμητρα Γκιώνη και ο πρόεδρος των αλιέων Βασίλης Ηλειού. 


Λίγα λόγια για την ιστορία της εκδήλωσης, η «γιορτή του ψαρά» στην Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδος που διοργανώνεται εδώ και δεκαετίες στα μέσα Αυγούστου, δοκίμασε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλιευμένα από τους ειδήμονες ντόπιους ψαράδες και γλέντησε ως το πρωί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και η θερμή φιλοξενία των κατοίκων θα σε κάνουν μόνιμο θαμώνα της γιορτής. Στο γραφικό κι όμορφο ψαροχώρι της Κοιλάδας του Δήμου Ερμιονίδος διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στα μέσα του Αυγούστου η «γιορτή του ψαρά». Η ξεχωριστή αυτή γιορτή «έρχεται» από το παρελθόν, όταν οι ψαράδες της περιοχής την περίοδο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου (μπαϊντούζ) μη μπορώντας να ψαρέψουν, οργάνωναν τη γιορτή τους. 


Με τα χρόνια η γιορτή άρχισε να καθιερώνεται και να αποτελεί θεσμό για την περιοχή. Χιλιάδες επισκέπτες από την Αργολίδα αλλά και από άλλες περιοχές, εντός κι εκτός Ελλάδας, συρρέουν στο χωριό όπου γεύονται ψάρια και θαλασσινά που προσφέρονται απλόχερα από τους ντόπιους ψαράδες. Πλήθος πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών φωτίζουν τον έναστρο ουρανό της Ερμιονίδος δίνοντας το έναυσμα για ένα ξεχωριστό γλέντι μέχρι πρωίας με παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό χορευτικό σύλλογο αλλά και με ζωντανή μουσική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες