Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση μνήμης στο Κιβέρι για τον μακαριστό Ιερέα Γεώργιο Νταβέλο

Εκδήλωση μνήμης στο Κιβέρι για τον μακαριστό Ιερέα Γεώργιο Νταβέλο
 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 8:00 μ.μ. στην εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Εφημέριο της Ενορίας Κιβερίου Ιερέα Γεώργιο Νταβέλο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από την εκδημία του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ανακαινισμένη αίθουσα που ευρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου. Θα προηγηθούν της εκδηλώσεως τα εγκαίνια της αιθούσης και η ονοματοδοσία αυτής.

Με τιμή
Διά το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον
Ο Πρόεδρος

Πρεσβύτερος
Πέτρος Αθανασόπουλος

Σύντομο βιογραφικό π. Γεωργίου Νταβέλου

Ο μακαριστός π. Γεώργιος Νταβέλος διετέλεσε Εφημέριος της ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου από 9 Ιουνίου 1985- 10 Αυγούστου 2006. Τόπος καταγωγής του το Κιβέρι. Βρέθηκε στην μακρινή Αυστραλία και εκεί χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Ιεζεκιήλ. Νυμφεύθηκε με την Μαρία Τσιώρου, επίσης από το Κιβέρι και απέκτησαν τρία παιδιά, την Ελένη, τον Θεόδωρο και τον Αθανάσιο. Ερχόμενος στην Ελλάδα διετέλεσε για 13 χρόνια Εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργολικού. 

Μετά την παραίτηση το 1985 του Εφημερίου Κιβερίου για πενήντα ολόκληρα χρόνια π. Αθανασίου Μπούζιου (+1995) ήλθε στο Κιβέρι όπου και εφημέρευσε μέχρι την ημέρα της κοιμήσεώς του. Μετέφερε το Κοιμητήριο του χωριού σε άλλο χώρο, έκτισε τον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και ανήγειρε εκ θεμελίων τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου τον οποίο και αποπεράτωσε. Εκοιμήθη την 10ην Αυγούστου του 2006 σε ηλικία 64 ετών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες