Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Ιουλίου 2016

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΑΡΙ ΝΑΥΠΛΙΑΣ


Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει στο Βιβάρι Ναυπλίας ο ενοριακός ναός του Προφήτη Ηλία. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου  ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία. 

Ο ναός του προφήτη Ηλία ανεγέρθη σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της. Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α'. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου, όπου εφημέριος είναι ο π. Ιωάννης Μπαβέλας. 
Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία. Το παρών τους έδωσαν στους εορτασμούς οι βουλευτές Αργολίδος Ι. Ανδριανός  κι Ι.Μανιάτης ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Μπουζαλάς, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κα. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τον γνωστό Μάκη Χριστοδουλόπουλο. 


studio b&g 


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες