Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

06 Ιουλίου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό του  Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο όταν ένα μεγάλο τμήμα της τοιχοποιίας  αποκολλήθηκε και έπεσε μέσα στον ναό, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.  Μόλις είχε τελειώσει  από τον ιερέα του ναού  π. Ελευθέριο Μίχο , η παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος ξάφνιασε τους παρευρισκόμενους. 

Ο ιστορικός ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου έχει υποστεί φθορές από την υγρασία καθώς από τη σκεπή τους εισρέουν νερά από την βροχή. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού έχει στα χέρια του μελέτη αποκατάστασης που για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει προχωρήσει ακόμα. Πάντως είναι ευτύχημα που δεν χτύπησε κανείς καθώς τον συγκεκριμένο ναό στο Ναύπλιο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να θαυμάσουν την εξαιρετική αγιογραφία του, ενώ είναι πανελληνίως γνωστός όχι μόνο για την ιστορικότητα του καθώς εδώ διαδραματίστηκαν μεγάλα ιστορικά γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και για το φημισμένο αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Νταβίντσι.


Το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν χρήματα και να γίνει η ένταξη του σε πρόγραμμα αποκατάστασης μαζί με το ενετικό κτίριο που βρίσκεται παραπλεύρως του ναού.


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες