Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

07 Ιουνίου 2016

Nεογέννητα παπάκια στο Ναύπλιο


Όμορφες στιγμές έζησαν σήμερα όσοι βρέθηκαν στο πάρκο Ναυπλίου καθώς στην τεχνητή λίμνη που υπάρχει εκεί έκαναν την εμφάνιση τους όχι ένα, ούτε δύο, αλλά ολόκληρη "ποδοσφαιρική" ομάδα με έντεκα πανέμορφα παπάκια.

Μια πάπια του πάρκου γέννησε τα μικρά της και όπως είναι φυσικό προσέλκυσε τα βλέμματα του κόσμου αλλά και των μικρών παιδιών κυρίως.

Η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει την ανάπλαση του χώρου του πάρκου και την διαμόρφωση ειδικών κατασκευών και για τις πάπιες.


Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπουζαλάς που βρέθηκε σήμερα στο πάρκο κάνει έκκληση στους πολίτες και περισσότερο τα μικρά παιδιά να μην ενοχλούν τα μικρά παπάκια καθώς είναι ακόμα ευαίσθητα και μέχρι να ενηλικιωθούν μπορούν να τα ταΐζουν από απόσταση και καλό είναι να μην τα τρομάζουν.

Οι πάπιες έχουν ένα μέσο όρο ζωής 15 ετών. Γεννάνε κατά μέσο όρο 8-10 αυγά και τα επωάζουν συνήθως 35-36 μέρες. Τα μικρά από τις πρώτες ώρες μπορούν και κολυμπούν, ακολουθώντας σε σειρά την μητέρα τους.


Επειδή οι πάπιες κουρνιάζουν τη νύχτα στο έδαφος, είναι ευάλωτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πάπιες πρέπει να κλείνονται τη νύχτα σε ένα χώρο με καλή περίφραξη από δικτυωτό σύρμα με ύψος τουλάχιστον 1,2 μέτρα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες