Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

26 Ιουνίου 2016

Ο Κεφαλλονίτης Ιερέας π. Σπυρίδων Πετεινάτος αποχαιρέτησε το Ναύπλιο


Την Κυριακή 26  Ιουνίου 2016 , εορτή των αγίων Πάντων, στον  ομώνυμο ιστορικό ναό  στην Πρόνοια Ναυπλίου ,λειτούργησε για τελευταία φορά ο Κεφαλλονίτης αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Πετεινάτος , μετά από τέσσερις μήνες παρουσία του στην πόλη του Ναυπλίου. Στον εορτάζοντα  ναό  ο π. Σπυρίδωνας  συλλειτούργησε με τους Ιερείς π. Βασίλειο και Κωνσταντίνο Σέρρο. Μετά το πέρας της λειτουργίας  ευχαρίστησε όλους τους πιστούς του Ναυπλίου και ιδιαίτερος της  συνοικίας Πρόνοιας ,που τον δέχτηκαν με αγάπη . 



  Ευχαρίστησε και τον αδελφό του ,όπως χαρακτηριστικά τόνισε ,Κωνσταντίνο Σέρρο , Ιερέα του ενοριακού ναού Αγίας Τριάδος ,που τον καλοδέχθηκε και τον φρόντισε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την υγεία του. Ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων ,γέννημα θρέμμα της νήσου  Κεφαλονιάς ,υπηρετεί  ως προϊστάμενος  στον Μητροπολιτικό ναό  Ευαγγελιστρίας- Αναλήψεως  Αργοστολίου.
 Ένα πρόβλημα υγείας  στο τέλος  του 2015 τον ανάγκασε να πάει εσπευσμένα στην Αθήνα και να νοσηλευτεί  σε νοσοκομείο. Μετά από τέσσερις μήνες περίπου και με κλονισμένη την υγεία του, ήρθε στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου, μετά  από πρόσκληση του Ιερά π. Κωνσταντίνου Σέρρου και την ευλογία του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου και παρέμεινε για τέσσερις μήνες μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η μετεγχειρητική περίοδος. Ο π. Σπυρίδων λειτουργούσε στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, εκεί έκανε Πάσχα κι όλες τις μεγάλες γιορτές, οι ενορίτες της Πρόνοιας κι όχι μόνο ,τον αγάπησαν για την απλότητα του ,την καλοσύνη του και την ευγένεια του. Εκείνος σαν στοργικός πατέρας τους αγκάλιασε όλους . Με τον απλό  λόγο του  κάθε Κυριακή , κήρυττε τον θείο λόγο  στο ναό της  Αγίας Τριάδας. Κανείς δεν θα ξεχάσει το Κεφαλλονίτικο χρώμα που έδωσε τη Μεγάλη Εβδομάδα  στο ναό. Τελικά ανήμερα των Αγίων Πάντων μετά το πέρας της θείας λειτουργίας αποχαιρέτησε όλο το ποίμνιο με δάκρυα στα μάτια για την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπο του.   Συνεπής στις θέσεις του, πιστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ομολογητής της Πίστεως, ευχαρίστησε το θεό που του έδωσε τη δυνατότητα έστω και για λίγο να γίνει κι αυτός Ναυπλιώτης. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος του ευχαρίστησε και του δώρισε ένα πετραχήλι για να θυμάται τις όμορφες στιγμές που πέρασε στο Ναύπλιο.  Ο π. Σπυρίδων την Τρίτη το πρωί  επιστρέφει και πάλι στην αγαπημένη του νήσο την Κεφαλονιά.   


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες