Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

19 Ιουνίου 2016

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ KAI BINTEO

 

Πανηγυρικά εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, η εορτή του Αγίου Πνεύματος.  Την παραμονή , Κυριακή 19 Ιουνίου 2016  το απόγευμα εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Καλαθά από την Μητρόπολη Ιλίου . 


Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης.  Στη συνέχεια, μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Αργολίδος Ι. Ανδριανός και Ι. Μανιάτης  ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος, ο αντιδήμαρχος του δημου Ναυπλιέων Γιώργος Μπουζαλάς, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά  και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων. 

Η Αγία Τριάδα Ναυπλίου είναι η κεντρική εκκλησία στην Πρόνοια του Ναυπλίου στην Αργολίδα. Στο χώρο που υπάρχει ο ναός, προϋπήρχε άλλος από την εποχή της δεύτερης Ενετοκρατίας. Η Αγία Τριάδα Ναυπλίου χτίστηκε το 1836, στο πλαίσιο της δεύτερης δεκαετίας του ελεύθερου βίου των Ελλήνων στο Ναύπλιο που έγιναν προσπάθειες στήριξης, ανακαίνισης και καλλωπισμού των ναών της πόλης. Το κωδωνοστάσιο του ναού έγινε το 1929. Ο ναός είναι δισυπόστατος, αφού είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες