Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΙΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ



Πανηγυρικά εορτάστηκε η Απόδοση της εορτής του Πάσχα, η τελευταία ημέρα της Πασχαλίου περιόδου αυτού του έτους, στον ενοριακό  Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Πυργιώτικα Ναυπλίου.  Την Τετάρτη  8  Ιουνίου 2016 ,


 ανήμερα της εορτής, το απόγευμα τελέστηκε ιερά Λιτανεία , με τη συμμετοχή κυρίως μικρών παιδιών  από το χωριό ,τα  οποία  απόλαυσαν την χαρά, την ευφροσύνη, την αγαλλίαση και την δύναμη, η οποία πηγάζει από την Ανάσταση του Κυρίου. Σύμφωνα με την παράδοση , με το λάβαρο της Αναστάσεως να προπορεύεται, ο Ιερέας   π. Κωνσταντίνος  Ξανθόπουλος ,κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου, με τους ιεροψάλτες να ψάλλουν τα στιχηρά των αίνων, «Πάσχα ιερόν…» και τους πιστούς ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη», έκαναν περιφορά  πέριξ του Ιερού ναού. 


 Μετά το πέρας της λιτανείας ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αναλήψεως. Την λιτανεία παρακολούθησε κι ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Μπουζαλάς .  
Η  Ακολουθία της αποδόσεως του Πάσχα είναι όμοια με την Ακολουθία  της Αναστάσεως και τις επόμενες ημέρες της Διακαινησίμου. Την ημέρα αυτή κάθε χρόνο ψάλλεται για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη».

Την Τετάρτη της έκτης εβδομάδας μετά το Πάσχα εορτάζουμε την Απόδοση της εορτής του Πάσχα. Αν και οι περισσότερες εορτές έχουν τη απόδοση τους την όγδοη ημέρα, η Απόδοση του Πάσχα εορτάζεται την 39η ημέρα.  


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες