Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

04 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ KAI BINTEO


Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016  μετά την θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου το Ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίας  της Μαγδαληνής και το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου τέθηκαν προς προσκύνηση  στο Νοσοκομείο Ναυπλίου προς ευλογία των πασχόντων. Τα Ιερά λείψανα συνόδευαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και Αγιορείτες πατέρες. . Το ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ήρθε στην πόλη του Ναυπλίου  το απόγευμα της Παρασκευής και η υποδοχή έγινε  στην είσοδο της πόλης  με κάθε μεγαλοπρέπεια από τον  Μητροπολίτη  Αργολίδος  Νεκτάριο και τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο . Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν στο Ναύπλιο πατέρες της Ιεράς Μονής, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη  Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο.

Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση το ιερό αυτό λείψανο είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία.
Το βράδυ της Παρασκευής έγινε  Ιερά Αγρυπνία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ Καλλινίκου  στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου προς τιμή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαλινής . Κατά την Ιερά Αγρυπνία πλήθος πιστών πέρασε για να προσκυνήσει το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας καθόλη την νύχτα.


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες