Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Ιουνίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ



 Αρχιερατική θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος  ,συλειτουργούντος του επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου  στον υπό ανέγερση Ιερό ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αργολίδα.


 Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος ,με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του  Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού ,πραγματοποίησε εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις στον υπό ανέργεση  Ιερό Ναό του Αγίου στη θέση κριθαράκια Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων. 

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο ,τον επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο και πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως Αργολίδος και την Τρίτη 14 Ιουνίου τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία. Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός  και Γ.Μανιάτης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων  Γ.Μπουζαλάς, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου  Κρίγγου , ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων Γ.Καχριμάνης , η οικογένεια Σαουλίδη από την Ρωσία (οι δωρητές του ναού) και πάρα πολύς κόσμος.  
Ο ναός θεμελιώθηκε την 27 Απριλίου 2014 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. . Στο χώρο που έγιναν οι Ιερές ακολουθίες,  είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά. Ο χώρος που κτίζεται είναι δωρεά του ενοριακού ναού της Υπαπαντής Λευκακίων ,του μακαριστού Ιερέως π. Ανδρέα Γκουριώτη  και του εκκλησιαστικού συμβουλίου. 


STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες